Skadedyr, Enkelt og greit

Velg skadedyr

Skjeggkre: Identifikasjon, forebygging og bekjempelse

Hva er skjeggkre?

Skjeggkre er små, brune insekter som har blitt et økende problem i norske hjem. De er kjent for å trives i varme, fuktige miljøer og er spesielt vanlige i boliger med sentralvarme. Hvis du har oppdaget skjeggkre i hjemmet ditt, er det viktig å ta tak i problemet raskt for å hindre spredning og skade.

Identifikasjon av skjeggkre

Skjeggkre kan være vanskelige å identifisere på grunn av sin lille størrelse og skjulte natur. De er omtrent 1-1,5 centimeter lange, har vingelignende antenner og en karakteristisk skjeggaktig behåring på kroppen, som gir dem navnet sitt. Skjeggkre er nattaktive og er derfor ofte mest synlige om natten når de søker etter mat.

skjeggkre
skjeggkre

Forebygging av skjeggkre

For å unngå skjeggkre i hjemmet ditt, er det viktig å ta noen forebyggende tiltak:

  • Hold det rent og tørt: Skjeggkre trives i fuktige omgivelser, så sørg for å tørke opp eventuelle vannsøl raskt og opprettholde god hygiene.
  • Lufting: Sørg for god ventilasjon i boligen din for å redusere fuktigheten innendørs.
  • Tetne sprekker og hull: Skjeggkre kan komme inn i huset gjennom små sprekker og hull. Tetne eventuelle åpninger rundt dører, vinduer og rør.
  • Unngå brukte møbler: Vær forsiktig med brukte møbler og gjenstander, da skjeggkre kan gjemme seg i dem.

Bekjempelse av skjeggkre

Hvis skjeggkre allerede har invadert hjemmet ditt, er det viktig å iverksette tiltak for å bekjempe dem. Dette kan inkludere:

  • Insektmidler: Bruk av godkjente insektmidler kan bidra til å redusere skjeggkrepopulasjonen.
  • Profesjonell hjelp: Det kan være lurt å kontakte en profesjonell skadedyrbekjemper som har erfaring med å håndtere skjeggkre.
  • Tett oppholdet: Hold deg unna det infiserte området så mye som mulig mens bekjempelsesprosessen pågår for å forhindre spredning.

Agila Vest har ekspertise innen skadedyrbekjempelse, inkludert bekjempelse av skjeggkre. Kontakt oss i dag for å få hjelp med å løse skjeggkreproblemet ditt og sikre et skadedyrfritt hjem.

Her er vår løsning

Kontroll

Ved mistanke om problemer med sølv- eller skjeggkre er våre konsulenter kjapt på plass. Foretar en befaring og foreslår tiltak.

Beskyttelse

For å bli kvitt sølvkre kan man i mange tilfeller fjerne kilden til fukt. Da vil ikke sølvkre oppholde seg der lenger. Hold sølvkre borte ved å lagre mat i beholdere med tettsittende lokk og ha det så rent som mulig.

Vi tilbyr gode behandlingsmetoder for å bli kvitt skjeggkre.

Digitale rapporter

Vi holder deg løpende oppdatert på fremdriften med å bli kvitt plagene med sølv- og skjeggkre.

Kontakt oss

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter