Rekordmange mus på Sotra og i Øygarden i høst

SOTRA / ØYGARDEN: Nå er det høysesong for mus og bestanden har økt enormt denne høsten.

En av grunnene til at musebestanden har økt er at det var mye kongler i fjor. Både klatremusa og skogmusa spiser granfrø. Begge disse artene trives godt i hytter og hus nå som kulda trer inn.

Gode råd for å forebygge mot gnagere

Servicetekniker Janniche Domansky i Agila Vest Skadedyrkontroll kommer med oppfordring om å gå en god runde rundt huset nå på høsten.

Her bør det ryddes for søppel, matrester, nedfallsfrukt og blader. Også vedstabler, planker og rør bør flyttes bort fra husveggen.

Neste skritt er å tette alle mulige innganger.

Les også: Erfarent skadedyrfirma satser på Sotra.

Janniche Domansky med 9 års erfaring fra skadedyrbransjen
Skadedyrbekjemper Janniche Domansky forteller om travle dager i høst Det store problemet er mus Og denne høsten ser vi stor forskjell på aktivitetsnivået i åtekassene rundtomkring på Sotra og i Øygarden sammenlignet med tidligere år

Ifølge Janniche trenger ei lita mus bare 5-6 mm åpning for å komme inn i et hus.

Å ta i bruk musebørste er effektivt. Børsten festes enkelt opp under kledning og hjørnekasser for å hindre inntrekk av mus og rotter. I tillegg må en montere netting på alle lufteventiler, forklarer den erfarne serviceteknikeren.

Økt pågang de siste månedene

Agila Vest har nå stor pågang fra folk som vil ha hjelp til å bli kvitt disse ubudne gjestene i både hytter og hus.

<em>Servicetekniker Janniche Domansky i Agila Vest monterer musebørste i enebolig hos kunde på Bildøy i Øygarden kommune <em>

Nå er det ekstremt travelt om dagene. Det store problemet nå er mus hos folk, forteller Janniche. Denne høsten ser vi stor forskjell på aktivitetsnivået i åtekassene rundtomkring i Øygarden, sammenlignet med tidligere år. 

Dersom en først har fått gnagere i hus, vil en god gammel musefelle fungere bra. Sett den opp hvor det mistenkes aktivitet. Åte som peanøttsmør eller solsikkefrø har visst seg å fungere bra.

Dersom en ikke får bukt med problemet bør en vurdere å kontakte et profesjonelt skadedyrfirma for å få den hjelpen og kunnskapen som trengs.

Ved en museinvasjon er det viktig å bruke maske når en skal rengjøre hytta/loftet. Vær veldig forsiktig med å komme borti muselort pga faren for musepest.

Publisert

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter