På Sotra-kontoret til disse 3 damene har det gått over all forventning

Agila Vest Skadedyrkontroll har drevet avdelingskontoret på Sotra i snart 1,5 år. – Vi har vokst såpass at det snart er på tide å ansette flere, forteller driftsleder.

Agila Vest AS ble opprettet av Per Olav Erikstad i Jølster for 10 år siden. I «gamle» Sogn & Fjordane-fylke er skadedyrfirmaet en foretrukket leverandør blant både private og bedrifter. 

Fylkessammenslåing og kommunesammenslåingene i 2020 ble vurdert som et godt tidspunkt for å utvide og da kalenderen viste mars 2020 ble avdeling nummer to opprettet på Straume i Øygarden kommune. 

– Vi startet 1. mars og timingen var jo en smule interessant kan vi vel si, men hvordan kunne vi vite at Norge skulle stenge ned knappe 14 dager senere, sier Betina Larsen spørrende og ler.

Driftslederen jobber på Sotra-kontoret sammen med skadedyrbekjemper og fagansvarlig Janniche Domansky og regnskaps- og administrasjonsleder Linn Beate Ekerhovd.

– Vi hadde en litt tøff start de første månedene med all usikkerheten rundt Covid19, men så har det dratt seg godt til. Nå har vi vokst såpass at det snart er på tide å ansette flere, forteller hun.

MEDOMTALE Agila Vest har fått flere medieoppslag i lokalavisene i Øygarden og i Jølster

Mer enn bare en åtekasse

Med kontor og lager i Idrettsparken på Straume, like forbi Sotra Arena, har avdelingen nærhet til og nedslagsfelt i Øygarden, Askøy, Bergen, Voss og Sunnhordland. Kundene nord for Sognefjorden tar kollegaene på Jølster-kontoret seg av.

Typiske kunder er bedrifter, eiendomsselskap, barnehager, velforeninger, borettslag og privatpersoner. Disse bistår Agila Vest med alt innen skadedyrkontroll. 

– Gnagere og insekter som skjeggkre og maur vil folk sjelden ha noe med, hverken på kontoret eller i hjemmet. Vi forebygger, kartlegger og bekjemper raskt og effektivt med skånsomme og moderne metoder, forteller Larsen entusiastisk.

Mange blir fortvilte når de finner ut at de har fått skjeggkre i hus, maur på kontoret eller rotter i næringsbygget, men om du vet hva du holder på med er det fullt mulig å bli kvitt problemet, bedyrer hun.

– Det er viktig å forstå at skadedyrkontroll er mer enn bare en åtekasse. Man må være litt detektiv, hva er årsaken til at det befinner seg så mye maur, rotter og skadedyr her, slik at vi kommer til roten av problemet og kan løse det skikkelig.

Vi er opptatt av å hjelpe folk bli kvitt problemet

og vedvarende få kontroll slik at det ikke gjenoppstår. Og dersom du ikke har problemer skader det jo ikke å tenke preventivt heller, sier hun med glimt i øye.

GOD STEMNING Avdelingskontoret på Sotra åpnet 1 mars og fikk en tøff start med Covid19 Men de fikk fort god vind i seilene og nå er det snart på tide på ansette flere

Blitt godt tatt i mot

Selv etter en litt røff start har kontoret nå altså fått god vind i seilene. Spesielt privatpersoner får selskapet mye jobb fra. 

– Vi er svært godt fornøyd med mottagelsen vi har fått her på «Bergenskontoret» og lokalt på Sotra og i Øygarden har vi hatt mye å gjøre, forteller fagansvarlig Janniche Domansky.

Etter over 10 år i bransjen har jeg vært i bedrifter og hjem over store deler av Vestlandet, og møter utrolig mange hyggelige og imøtekommende folk, legger den erfarne skadedyrbekjemperen til. 

Suksessen på privatmarkedet til tross er det fortsatt et stort potensiale for vekst hos bedrifter og kommuner. 

– Ja, vi kunne gjerne tenke oss å komme mer i dialog med bedrifter og kommune rundt Bergen, sier Larsen. Her har det gått litt tråere for oss sammenlignet med privatmarkedet. 

Servicetekniker Janniche Domansky i Agila Vest monterer musebørste i enebolig hos kunde på Bildøy i Øygarden kommune

En ting er at flere kanskje har eksisterende avtaler, men vi håper jo at flere vil vurderer oss når de har mulighet til det, sier hun med en klar oppfordring til å støtte lokale bedrifter, arbeidsplasser og «handle lokalt»-prinsippet.

Det går så det suser på bedriftsmarkedet for Jølster-kontoret og gjengen på Straume vil ikke være noe dårligere. 

– Vi håper jo veldig at flere gir oss en sjanse, og at vi ikke blir avskrevet fordi folk tror vi er for små eller ikke har kompetansen. Snarere tvert i mot. Vi er pålitelige, kjappe og løser alle oppgaver. 

Hos oss skal du være trygg på at du blir godt ivaretatt og at det ikke tar 2 dager å oppnå kontakt. For oss er hver kunde viktig og jeg garanterer at vi er konkurransedyktige på både produkt, pris og service, avslutter driftslederen med et smil.

Publisert

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter